beats by dre cheap

NEVRIJEME NA PLANINAMA

[IMG]http://www.image-upload.net/files/791/oop.jpg[/IMG]
Takvo je stanje u drzavi da mi mladi nemamo dovoljno sredstava za odlazak na druge planine...ima al je to sve "ČUFTELI" mi Jablanicani imamo "sve" sto planinar treba imati...prebogati smo...budim se ujutro i gledam Plasu-Šljemena kroz prozor svoje sobe... al kad doruckujem kroz prozor gledam Prenj...il je obasjan ljtnim cuncem ili rani snijeg kao svjetlucava vecernja haljina bdije nad njim...  da se ne "otvaram" vise slika je "NEVRIJEME"
Ovo na slici sto gledate je se "zbilo" u 3 minute (mozda i krace)
SUNCE - KISA-MAGLA-SNIJEG
Tada smo trcecim korakom se vratili  u mokru kolibu :-D sada mi je sve to smjesno al ev sjetih se momenta kad nisam osjecao za prste desne noge.. (ozrok toga sto mi je cizma propustila jese noc prije...prilikom susenja.. proprzio sam je)
mnogi znaju to suha carapa-kesa-cizma to me je i spasilo..
moj savjet je... ako je jutro tmurno  i  (2 oblaci) tamni....nemojte krecati na put do popodnevnih sati.. na planine se nebi trebalo postovati "PO JUTRU DAN SE UVJEK POZNAJE" Bolje je ostati noc duze nego desetina godina "poci" ranije... mozda sam malo grubo ovo opisao al  planinane kao sto su Prenj,Bijelasnica,Maglic,Čabulja i dr nebi vam oprostile "igru" s nevremenom...
svjedoci su tog i mnogi spomeneici nasih "drugova" na ovim planinama...

planinari Jablanice - Edit: - Sanco Dzino -
http://sanco.blogger.ba
06/01/2007 04:26